caesenfr

Presentació

La companyia de marionetes Per Poc, és el resultat de la il·lusió d’en Santi Arnal i l’Anna Fernández per donar a conèixer l’univers del titella, les seves possibilitats plàstiques i dramatúrgiques. En aquesta recerca han sorgit col·laboracions diverses amb les arts plàstiques, el cinema, la música i el món audiovisual.

En la seva aproximació a la música, Per Poc ha produït importants obres:  Oedipus Rex, òpera-oratori d’Igor Stravinski i llibret de Jean Cocteau (2023); El Retablo de Maese Pedro, de Manuel de Falla (2022); El Gat amb Botes, de Charles Perrault amb música barroca (2021); Petrouchka, d’Igor Stravinsky (2016); Història del soldat, d’Igor Stravinsky (2011); El Petit Escuraxemeneies, de Benjamin Britten (2009); El somni d’una nit d’estiu, de Felix Mendelssohn (2008); Romeo i Julieta, de Sergei Prokofiev (2006); El Trencanoous, de P. I. Txaicovski (2000) i Pere i el LLop, de Sergei Prokofiev (1998). Els seus espectacles han estat programats a escenaris de gran renom, com la Konzerthaus de Viena, l’Auditori de la Maison de la Radio a Paris, la Haus des Rundfunk a Berlin, el Teatre Verdi de Florència, el Teatre Nacional Musical de Moscou, el Teatro Mayor de Bogotá, el Teatro Nacional de Perú, el Teatro Real de Madrid, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, l’Òpera del Caire, el Festival des Musiques au Palais a Perpignan, el Festival Internacional Castell de Peralada, el Festival Internacional de Música de Canarias, el Festival Mozart de La Coruña, el Festival Grec de Barcelona o el Festival Temporada Alta.

També ha col·laborat amb més de 50 orquestres simfòniques, entre les que destaquen l’Orchestre Philarmonique de Radio France, l’Orchestre National de Lille, l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège, la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, la Tonkünstler Orchester, la ORF Radio-Symphonieorchester Wien, la Wiener Kammerphilharmonie, la Kaohsiung Symphony Orchestra, la Taipei Symphony Orchestra, la Bilkent Symphony Orchestra de Ankara, l’ Orquesta Sinfónica de El Cairo, l’ Orchestra della Toscana, l’ Orquesta Filarmónica de Bogotá, l’Orquesta Filarmónica de Medellín, la Orquesta Sinfónica Municipal de Caracas, la Orquesta Sinfónica Nacional de Panamá, l’Euskadiko Orkestra, l’Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, la Bilbao Orkestra, l’Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, l’Orquesta de Extremadura, la Real Filharmonia de Galícia, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Filarmónica de Málaga, l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León, l’Orquesta de Córdoba, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears o l’Orquesta Sinfónica de Galicia, entre d’altres.

Al cinema, Per Poc ha treballat l’any 2000 amb el director Terry Gilliam a la pel·lícula The man who killed Don Quijote. Part d’aquest treball es pot veure al documental Lost in La Mancha. L’any 2012 col·labora amb la directora de cinema-documental italià Maite Carpio en una pel·lícula sobre la figura històrica de Jesús: Jesús de Nazareth, l’home.