caesenfr

Cinema i altres

La companyia Per Poc està oberta a col.laboracions amb altres artistes i institucions. D’aquesta manera destaca la seva participació en el món del cinema amb el director Terry Gilliam i amb la realitzadora de documentals italiana Maite Carpio.
Ha fet un projecte amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona sobre l’obra d’Alí Bei, El viatger, utilitzant la tècnica del teatre de paper.
Va pujar als escenaris els populars personatges de Les Tres Bessones, per festejar l’any Gaudí 2002 a Barcelona.
També ha adaptat el conte Joaquim el drapaire, de Kurt Baumann. Un musical que qüestiona la societat de consum, la crisi ecològica al nostre planeta i la corrupció dins el món de la política.
L’espectacle Fragments és l’origen de Per Poc, on la marioneta de fil tradicional ens porta al món del cabaret. 
Un altre aspecte important de Per Poc són els seus tallers per divulgar el món del titella.

Terry Gillian
The Man Who Killed Don Quijote

L’any 2000 la companyia Per Poc col·labora amb el director de cinema Terry Gilliam a la pel·lícula inacabada The Man Who Killed Don Quijote. Per Poc era la responsable del disseny i construcció de l’última escena, on unes marionetes de 1,80 metres d’alçada lluitaven contra Sancho Panza muntat a cavall, un personatge que interpretava Johnny Depp. 

Part d’aquest treball es pot veure al documental Lost in La Mancha, de Keith Fulton i Louis Pepe.

 

Maite Carpio
Gesu di Nazareth

L’any 2012 Per Poc col.labora amb la realitzadora italiana Maite Carpio en la seva pel.lícula documental Jesús de Nazareth, que s’endinsa en la figura de Jesus  des d’una perspectiva histórica. Una coproducció de RAI1 i TVE, a on totes les recreacions dramàtiques i històriques de Jesús i la seva època s’han realitzat amb marionetes. En aquesta ocasió, Per Poc ha escollit un tipus de marioneta en fusta natural, troncs recuperats a rius i muntanyes, per evocar un temps llunyà i de gran simplicitat

 

Les Tres Bessones i l'enigmàtic Sr. Gaudí
Roser Capdevila
 

Les Tres Bessones, els populars personatges dissenyats per la il•lustradora
Roser Capdevila, apareixen per primera vegada sobre un escenari com
marionetes de fil.  Un espectacle de marionetes on la Bruixa Avorrida
transporta a les Bessones al món d’Antoni Gaudí.
En aquest passeig per les obres de l’arquitecte i a través de diverses
anècdotes, les Bessones coneixeran la forma de treballar i inspirar-se de
Gaudí

Joaquim el Drapaire
Kurt Baumann

La ciutat està feta una porqueria. La gent ha perdut l’enteniment i no para de consumir i llençar deixalles sense preocupar-se per les conseqüències. Per sort, just quan la situació és més crítica, arriba Joaquim el drapaire…

 Cantant, corrent i circulant, la companyia de marionetes Per Poc us presenta “Joaquim el drapaire”, una història que ens parla amb molt humor i molta música de com hem d’afrontar el problema de les deixalles.

Alí Bei el Viatger
Domènec Badia

“Alí Bei el viatger” és la producció de Per Poc per al Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Aquesta obra, en teatre de paper de petites dimensions, relata les aventures de l’espia, arabista i viatger Domènec Badia, el primer cronista occidental a La Meca, a començaments del segle XIX.

La representació, que combina la narració amb l’evolució de marionetes de paper, resumeix el relat autobiogràfic de les peripècies del ja mític viatger barceloní que, ocult darrere la falsa identitat d’Alí Bei, va saber introduir-se en un món per aleshores exòtic.

 

Fragments

FRAGMENTS és una invitació per gaudir d’un gènere característic del petit format: el món de les marionetes de fil.

Es tracta d’un espectacle senzill que mostra una sèrie de petites històries i personatges, adoptant el codi gestual i de comunicació del Music Hall: complicitat amb el públic, humor, fantasia i varietat.

Un sol actor-manipulador presentarà sobre l’escenari un espectacle on gairebé tot surt  al revés: un pianista informal, un pallasso amb afany de protagonisme, un violinista que amb el seu ímpetu interpretatiu va trencant les cordes del violí, un director d’orquestra sense músics i un robot innovador que viatja en una llauna de sardines. Aquests només són alguns dels personatges sorprenents de Fragments.

 

Tallers de construcció de marionetes

La companyia fa tallers de construcció i manipulació de marionetes per adults i nens. Tenim tallers adreçats per a professionals i per a amateurs. Estan fets a mida en funció del tipus de grup a qui va adreçat.

L’objectiu és que cada participant s’emporti una titella i tingui les eines necessàries per construir d’altres. També treballem la manipulació i expressió del titella.

Cada taller està fet a mida, segons les necessitats.